Nápověda


Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás, rádi Vám pomůžeme.

 
 

Cvičení

Zhubněte jízdou na kole

Obrázek
Věděli jste, že i při jízdě na kole můžete spalovat přebytečné tuky a shazovat kila? Je to příjemný a snadný způsob hubnutí, jen musíte vědět, jak správně na to, abyste s tuky skutečně zatočili a jen si nepřidělávali svalovou hmotu.

Pokračování

Sušené maso pro doplnění energie

Obrázek

Všichni sportovci a vášniví návštěvníci fitness center zpozorněte! Jistě děláte všechno pro to, abyste každý fyzický výkon vyvážili odpovídajícím množstvím kvalitních živin, zejména bílkovin a kvalitních tuků. K tomu vám mohou sloužit proteinové tyčinky, smoothie nebo třeba sušené maso.

Pokračování

Víte, kolik máte vážit? Vypočtěte si své BMI

Obrázek

Možná si s kamarádkami či kolegy v práci povídáte o tom, jaké číslo vám ukazuje vaše váha. Pokud se vaše váha liší od hmotností ostatních, nemusí to nutně znamenat, že jste tlustí nebo naopak podvyživení. Správná hmotnost se totiž odvíjí od výšky, věku, pohlaví a míry fyzické aktivity.

Pokračování

Jak se přes zimu u držet v kondici

Obrázek

Pokud jste zvyklí pravidelně sportovat pod širým nebem, možná s příchodem mrazů a prvních sněhových vloček přemítáte, jak ve svém koníčku pokračovat i přes nepřízeň počasí. Strategií, jak sportovat v zimě, je hned několik – kterou z nich si vyberete, je jen na vás. Rovněž je můžete mezi sebou kombinovat.

Pokračování

Pohyb pro nesportovce? Chůze!

Obrázek

Máte sedavé zaměstnání, sami na sobě cítíte, že vaše tělo není v nejlepší kondici a kila pomalu, ale jistě přibývají? V takovém případě je nezbytné zařadit do denního programu více pohybu. Ne každý ale má čas, chuť nebo nadání potřebné k provozování nějakého sportu. Naštěstí se nabízí druh pohybu, který je vhodný úplně pro všechny a můžete ho provozovat kdekoliv.

Pokračování

Jak si v kanceláři udržet zdraví i figuru

Obrázek

Když máte strávit celý den zavření v kanceláři a ze své kolečkové židle za počítačem se sotva můžete zvednout, vaše tělo dostává zabrat. Mohou vás bolet záda nebo krční páteř a také můžete zpozorovat mírné přibírání na váze, případně i drobné špíčky. Pravděpodobně vás od monitoru rozbolí i oči. Jak těmto drobným, ale nepříjemným problémům zabránit?

Pokračování

Chtěli byste umět létat? Vyzkoušejte aero jógu!

Obrázek

Snad každý alespoň jednou v životě zatoužil mít křídla, dokázat vzlétnout k obloze a možná odletět neznámo kam, někam daleko od všech problémů. Zmiňovaná křídla vám asi nenarostou a blíž k obloze se sami nedostanete, můžete se tomu ale alespoň přiblížit, a to pomocí aero jógy. Během cvičení získáte pocit, že jste volní jako pták, a zapomenete i na problémy, o nichž jsme už též mluvili. Aero jóga je tedy skvělou kombinací relaxace, neomezeného snění a plnohodnotného cvičení.

Pokračování

Sportujte podle svojí postavy

Obrázek

Sport by vždy měl odpovídat mimo jiné i vaší postavě! Pro štíhlého asi nikdy nebude ideální posilování s činkami, pro někoho s kily navíc rychlý běh… Vhodných sportovních aktivit je ale pro každého dost, stačí si jen správně vybrat.

Pokračování

Nejlepší podzimní sporty, při kterých zhubnete

Obrázek

Při sportu – tedy pokud se u něj alespoň trochu zapotíte – tělo nejdříve odbourává sacharidy a pak tuky. Z toho je zřejmé, že při sportovních aktivitách si nejen vylepšíte fyzickou a psychickou kondici, ale i zhubnete!

Pokračování

Cvičte a hubněte v přírodě

Obrázek 

Venkovní pohybové aktivity mohou mít mnoho podob. V současné době patří mezi nejvíce preferované běh, chůze a jízda na kole, ale můžete i posilovat. Posilování v přírodě probíhá váhou vlastního těla nebo s použitím jednoduchých pomůcek, případně využitím různých posilovacích přístrojů, které se stále častěji objevují především podél cyklostezek a v parcích.

Pokračování

Potravinové doplňky ano, nebo ne?

Obrázek Používání různých potravinových doplňků má – ostatně jako skoro všechno – své příznivce i odpůrce.  Pokud se ale užívají s rozumem a jsou kvalitní, pak proti nim není potřeba mít žádné zvláštní výhrady.

Pokračování

Chcete zhubnout? Začněte cvičit!

Obrázek Nadváhou nebo dokonce i obezitou trpí stále více lidí. Může za to styl života - sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu, špatná strava… Pokud mezi takové lidi patříte i vy, ale rozhodli jste se s tím něco udělat, začněte především cvičit! 

Pokračování

Cvičíte? Pak musíte také správně jíst!

Obrázek Cvičíte, protože chcete mít svaly nebo zhubnout, a ono se to stále nedaří? V takovém případě bude asi problém v tom, jak jíte.

Pokračování

Udržte se v kondici!

Obrázek Cvičíte, sportujete, rozumně jíte i pijete… a přitom stále nejste s výsledky spokojeni? Zde je několik rad, které to můžou změnit. Životní styl každého z nás je poněkud jiný. Přizpůsobujeme si ho svým potřebám i zvyklostem, a neradi ho měníme.  Určité změny a správná motivace jsou ale vždy základem úspěchu!

Pokračování

Doplňky stravy – kdy, proč a jaké si správně vybrat?

Vitamíny, minerály a další důležité látky jsou pro správné fungování organizmu nepostradatelné. Málokterý člověk se ale stravuje tak, aby mu potraviny a nápoje pokryly základní potřebu těchto nezbytných živin. Různé ovoce a zelenina každý den, optimální přísun bílkovin, tuků a cukrů, minerálů a vitamínů, vlákniny. To vše pětkrát za den, a nejlépe z kvalitních potravin a nápojů.

Pokračování

Nejoblíbenější pohybové aktivity

Obrázek

Pohyb patří k nedílným součástem života. Jde o proces, bez něhož byste se vlastně nedostali do práce, pořádně se nenajedli či nedokázali provádět tu nebo onu činnost. Je však třeba podotknout, že to není ten potřebný pohyb, který vyžadujete především pro zlepšení své fyzické kondice, prostřednictvím něhož chcete hubnout nebo dodat tělu dostatek výdrže..

Pokračování

Jak docílit plochého břicha?

Obrázek

Vzhled břicha je do velké míry dán geneticky. Někdo má větší tendence k ukládání tuku okolo pasu, jiný spíše na stehnech a hýždích. Ale ani dispozice, kterou jsme dostali do vínku, není omluvou pro nezdravý životní styl. Přestože se většina lidí domnívá, že si ploché břicho ,,vycvičí”, je ve skutečnosti základem správná a pravidelná strava. Ta tvoří v případě břicha 80 % úspěchu, na cvičení pak připadá sice důležitých, ale pouhých 20 %. Záleží samozřejmě na tom, zda chceme mít břicho ploché, abychom vypadali dobře v oblečení nebo ,,vysekané”, abychom byli perfektní v plavkách.   

Pokračování

Tipy pro správné cvičení.

Obrázek

Libovolné cvičení je bezpochyby sportovní a pohybovou aktivitou, která láká čím dál větší množství lidí. Každý samozřejmě k této činnosti přistupuje s naprosto odlišnou vidinou. Někdo chce shodit svá přebytečná kila, která ho omezují v pohybu a běžném žití, jiný má před sebou vidinu krásného, vysportovaného a svalnatého těla. Oba dva případy se týkají jak ženského, tak pánského pokolení.

Pokračování

Zdravotní kalkulačka

:
: