Nápověda


Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás, rádi Vám pomůžeme.

 

Hubnutí

Zhubněte jízdou na kole

Obrázek
Věděli jste, že i při jízdě na kole můžete spalovat přebytečné tuky a shazovat kila? Je to příjemný a snadný způsob hubnutí, jen musíte vědět, jak správně na to, abyste s tuky skutečně zatočili a jen si nepřidělávali svalovou hmotu.

Pokračování

Víte, kolik máte vážit? Vypočtěte si své BMI

Obrázek

Možná si s kamarádkami či kolegy v práci povídáte o tom, jaké číslo vám ukazuje vaše váha. Pokud se vaše váha liší od hmotností ostatních, nemusí to nutně znamenat, že jste tlustí nebo naopak podvyživení. Správná hmotnost se totiž odvíjí od výšky, věku, pohlaví a míry fyzické aktivity.

Pokračování

Silvestr jde slavit i zdravě

Obrázek

Dělá se vám nevolno při představě, že po všem tom vánočním cukroví na vaši linii zaútočí ještě silvestrovské chlebíčky, křupky a chipsy? Pak vězte, že Silvestr můžete oslavit dobrým jídlem, aniž byste přibírali na váze. Stačí jen vědět, jaké pohoštění připravit. A my vám to řekneme.

Pokračování

Mléčná dieta vás zbaví přebytečných kil

Obrázek

Chcete zhubnout a hledáte dietu, která by vám pomohla? Vyzkoušet můžete mléčnou dietu, je sice dost radikální, údajně vám ale může pomoci zhubnout až 8 kg za dva týdny. Pokud se nebojíte výzev, můžete se do ní po hlavě vrhnout, stejně jako řada dalších lidí!

Pokračování

Projezte se ke krásné postavě do plavek

   Obrázek

Léto je již za dveřmi a každý se chce v plavkách cítit skvěle. I hodiny strávené v posilovně však
přijdou na nic, pokud nejíte správně.

Pokračování

Zázračná syrovátka

Obrázek

Asi každému už se stalo, že po otevření bílého jogurtu či žervé objevil vrstvičku podivné nažloutlé tekutiny. Mnoho lidí k ní má odpor a raději ji vylije, někdo možná dokonce pochybuje o zdravotní nezávadnosti onoho výrobku. Ve skutečnosti je touto tekutinou syrovátka a pro naše zdraví je nesmírně cenná.

Pokračování

100 tipů na hubnutí – svačiny, pitný režim a zdravé potraviny

Obrázek

A je tu poslední díl našeho miniseriálu o hubnutí! Minule jsme si ukázali, jak snadno připravit chutné a především zdravé snídaně, obědy a večeře. To ale nestačí, protože, jak jistě víte, člověk by měl mít každý den pět až šest jídel. Řekneme vám tedy jak na zdravé svačiny, které zachutnají nejen vám, ale i vašim dětem.

Pokračování

100 tipů na hubnutí - snídaně, oběd a večeře

Obrázek

V předchozích dvou dílech seriálu o hubnutí jsme se seznámili nejen s tím, jak správně sportovat a odpočívat, ale také zásady tvorby správného jídelníčku na hubnutí. Kde ale brát inspiraci, jaká jídla připravovat, abyste se stravovali lehce, zdravě i chutně a zároveň nejedli pořád to samé? V tomto článku vám dáme spoustu tipů!

Pokračování

100 tipů na hubnutí – pohyb a duševní pohoda

Obrázek

Přinášíme vám další část našeho malého seriálu o správném a účinném hubnutí. Důležitou součástí zdravého životního stylu je přiměřený pohyb a v tomto článku zjistíte, jak se s ním vypořádat i v případě, že sportu příliš neholdujete.

Pokračování

100 tipů na hubnutí – správný jídelníček

Obrázek

Touto dobou si užíváme prvního jarního sluníčka, začínáme s pěstováním domácí zeleniny i bylinek a jezdíme na výlety do probouzející se přírody. Ani se nenadějeme, jaro se promění v léto a přijde čas na dny strávené u vody. Nastává doba hubnutí do plavek!  

Pokračování

Potraviny, díky kterým zhubnete do plavek!

  Obrázek

Konec května se blíží a řada z nás s hrůzou zjišťuje, že léto už klepe na dveře. A s ním i letní horka a s nimi spojené šaty, sukně, šortky a především plavky. Taky se každé jaro rozhodnete zhubnout a vypracovat své tělo, abyste získali skvělou postavu, ale tak dlouho cvičení a změnu stravy odkládáte, až nakonec nic z toho nestihnete a u bazénu se balíte do osušky, aby nebyla vaše lenost vidět?

Pokračování

Jídelníček, díky kterému opravdu zhubnete? Sestavte si ho sami!

Obrázek

Po Vánocích se většina z nás cítí o pár kil těžší, u některých je to jen pocit, jiní bohužel doopravdy přibrali. Proto mnoho lidí sahá po hubnoucích jídelníčcích v časopisech a nutí se jíst „zaručeně dietní“ pokrmy, které často nevypadají příliš vábně. Někteří se dokonce snaží shodit pomocí hladovky nebo jiných pochybných metod.

Pokračování

Jak si užít Vánoce a přitom nepřibrat?

Obrázek

Na otázku, jak si užít Vánoce a neztloustnout, každý rok hledají odpověď spousty žen, ale i mužů. Existuje na to vůbec odpověď, má tento problém nějaké řešení?

Pokračování

Hubnutí bez hladovění. To je středomořská dieta

Obrázek

S dietou, kterou by doporučovali i kvalitní výživoví poradci, se setkáte jen málokdy. Přesto i takové existují. Jednou z nich je středomořská dieta. Není to dieta v pravém slova smyslu, spíš se jedná o celkově zdravý životní styl. A co potěší nejvíce – při této dietě se nehladoví.

Pokračování

Jídelníček na hubnutí do plavek

Obrázek

Léto se blíží a v současné době máme v podstatě poslední možnost, jak zhubnout do plavek. Týden před dovolenou se s váhou už nic moc dělat nedá a je to navíc zbytečně stresující.

Pokračování

Jak o Velikonocích nepřibrat na váze

Obrázek

K Velikonocům patří neodmyslitelně mnoho dobrého jídla i pití, podobně jako Vánoce jsou tedy zatěžkávací zkouškou pro náš organismus. Velikonoční jídla ale mohou být i vynikající příležitostí, jak si jídelníček udělat zdravější.

Pokračování

Dukanova dieta nejsou jen ovesné otruby

Obrázek

Diet na hubnutí je mnoho a jejich účinky jsou různé. Každá dieta na hubnutí má také svoje plusy a mínusy, mezi ty nejméně žádané patří takzvaný jo-jo efekt – opětovné nabírání váhy. Jedna z hubnoucích diet, která se ale v mnohém od jiných liší, pochází od francouzského lékaře Pierra Dukana.

Pokračování

Hubnutí a dobrá nálada

Obrázek

Hubnete, kila nejdou dolů podle vašich představ, vy máte špatnou náladu a nejraději byste s hubnutím přestali? K potlačení depresí a rozmrzelosti vám mohou pomoci i některé potraviny!

Pokračování

Hubnutí a zimní sporty

Obrázek

Lyžování, snowboarding i bruslení nebo sáňkování jsou zimní sporty, při kterých na čerstvém vzduchu spálíte tolik kalorií, jako kdybyste cvičili v posilovně.  

Pokračování

Zdravé hubnutí – časté novoroční přání

Obrázek

Vánoce a Silvestr znamenají větší množství jídla, u mnohých také nějaké to kilo navíc a pak předsevzetí do nového roku – zhubnout. 

Pokračování

Zdravotní kalkulačka

:
: