Látky přidávané do potravin
Máme se bát glutamátů?
Glutamáty dnes platí za velké strašáky a mnozí z nás raději sáhnou po výrobku, jehož etiketa velkými písmeny hlásí „bez glutamátů“. Je náš přístup správný? Opravdu jsou glutamáty tak nebezpečné, že bychom se jim měli obloukem vyhýbat?
Pokračování
Éčka v potravinách – jak moc jsou nebezpečná?
Zajímáte se o to, co jíte či dokonce co dáváte k jídlu svým dětem? Pokud vám to připadá jako ztráta času, měli byste svůj přístup přehodnotit. V průmyslově vyráběných potravinách totiž naleznete celou řadu látek, které by tam vůbec být nemusely, právě díky nim jsme ale s daným produktem tak spokojeni. Je však třeba brát na vědomí, že bolesti hlavy, kopřivka nebo hyperaktivita dětí, tedy zdravotní problémy dnes zcela běžné, mohou být následkem konzumace těchto aditiv.
Pokračování
Látky přidávané do potravin
Zde naleznete mnoho látek, které se přidávají do potravin, které konzumujete. Některé z nich jsou přirozeně se vyskytující látky, jiné jsou chemicky syntetizovány. Jedná se o rozsáhlí seznam jednotlivých přísad a vysvětlivek k jakému účelu se tyto látky používají.
Pokračování